Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Web je v režimu údržby.

Omlouváme se Vám za komplikace, zkuste se prosím vrátit za hodinu.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek navštívil Nemocnici Na Františku

11. 06. 2024 
 - NNF

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek v úterý 11. června 2024 navštívil Nemocnici Na Františku, kde si prohlédl některá oddělení, setkal se s představiteli nemocnice a zástupci zřizovatele a diskutoval se zaměstnanci. Jeho návštěva byla pro nemocnici velmi důležitá, neboť představovala mimořádnou příležitost nejen k osobnímu jednání o aktuálních tématech, ale i k diskuzi o dalším směřování nemocnice.

Ministra při jeho návštěvě doprovázeli ředitel nemocnice David Erhart, starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská a radní Prahy 1 pro zdravotnictví a Nemocnici Na Františku Michal Müller. Všichni zúčastnění se shodli na nutnosti rozvoje nemocnice, která je klíčovým zdravotnickým zařízením pro obyvatele Prahy i Středočeského kraje.

Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka je Nemocnice Na Františku daleko více než jen nemocnicí městské části. „Je to jedna z velkých pražských nemocnic a na dnešní schůzce se zástupci nemocnice a zřizovatele jsme především hovořili o tom, jak nemocnici dále podpořit a rozvíjet. V praxi se například ukázalo, že urgentní příjem v takovéto nemocnici v centru hlavního města má své významné opodstatnění,“ uvedl ministr.

„Návštěva pana ministra Válka je pro nás velmi cenná. Je to příležitost k posílení spolupráce a k tomu, abychom mohli společně pracovat na možnostech ve zkvalitňování péče a modernizaci nemocnice,“ uvedl ředitel nemocnice David Erhart.

Spokojenost s návštěvou ministra vyjádřila také starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská. „Jsem moc ráda, že pan ministr přijal pozvání do Nemocnice Na Františku. Zajímalo nás, co ministerstvo chystá a jakým způsobem na tom můžeme participovat pro dobro naší nemocnice.“

Radní Michal Müller ocenil ministrovu účast a podporu. „Cením si, že jste k nám, pane ministře, dnes zavítal. Vážíme si toho, že díky vašemu dlouhému působení na ministerstvu zdravotnictví dokážete úspěšně rozvíjet politiku, která podporuje i Nemocnici Na Františku.“

Ministr Válek rovněž ujistil přítomné, že nemocnice nebude prodána ani sloučena s jiným zařízením, jak se někdy spekuluje.

Návštěva ministra zdravotnictví Vlastimila Válka v Nemocnici Na Františku tak přinesla řadu konkrétních řešení i pozitivních výhledů pro budoucnost tohoto důležitého pražského zdravotnického zařízení.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram