Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Web je v režimu údržby.

Omlouváme se Vám za komplikace, zkuste se prosím vrátit za hodinu.

670 let na vlnách historie: Nemocnice Na Františku oslavila své výročí na Vltavě

14. 10. 2024 
 - NNF

V pátek 11. října se na palubě lodi plující po Vltavě konal slavnostní galavečer, kterým Nemocnice Na Františku oslavila mimořádné výročí – 670 let od svého založení. Hosté, které uvítaly jemné tóny harfy, se během plavby mohli nechat unášet nádhernými pohledy na dominanty Prahy, mezi nimiž nechyběla ani naše nemocnice.

Večer zahájil radní Prahy 1 pro zdravotnictví Michal Müller, a poctila nás také přítomnost primátora Bohuslava Svobody, který ve svém projevu zdůraznil význam Nemocnice Na Františku pro město i jeho obyvatele. Starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská ve svém vystoupení vyzdvihla dlouhou tradici nemocnice a její nepostradatelnost pro místní občany. Ředitel nemocnice David Erhart následně připomněl, jak je naše nemocnice jedinečná nejen v českém, ale i evropském měřítku: „Nemocnice Na Františku poskytuje nepřetržitou péči už 670 let. To je něco, na co můžeme být všichni hrdí.“

Slavnostní atmosféru podtrhl křest nové knihy Historie a současnost Nemocnice Na Františku. Tato kniha je pokladem pro všechny, kdo se zajímají o dějiny našeho zařízení a významné osobnosti, které jej formovaly. Autorkou textu je uznávaná historička doc. Ludmila Hlaváčková, která nám tak předala cenný kousek naší minulosti.

Večer vyvrcholil předáním čestných občanství dvěma našim váženým pracovníkům – prof. MUDr. Rudolfu Špačkovi, CSc., náměstkovi ředitele pro léčebně preventivní péči a primáři interního oddělení, a právničce JUDr. Aleně Hanilcové. Byl to dojemný okamžik, kdy jsme si uvědomili, jak moc si vážíme lidí, kteří nemocnici dlouhá léta věnovali svou energii a odborné znalosti.

Celým večerem nás provázel moderátor Václav Žmolík a o hudební doprovod se postaral Melody Quartett. Vzpomínky na tuto slavnostní plavbu nám zůstanou navždy, stejně jako hrdost na 670letou historii naší nemocnice. Děkujeme všem, kteří tento výjimečný večer prožili s námi!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram