Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Web je v režimu údržby.

Omlouváme se Vám za komplikace, zkuste se prosím vrátit za hodinu.

Den zdraví přilákal stovky návštěvníků a pomohl odhalit 13 zhoubných nádorů kůže

23. 09. 2024 
 - NNF

V pátek 20. září se v areálu Nemocnice Na Františku uskutečnil Den zdraví. Akce, která se konala u příležitosti 670. výročí založení nemocnice, přilákala stovky návštěvníků, kteří využili nabídku bezplatných zdravotních vyšetření a konzultací s odborníky. Největší zájem byl o preventivní prohlídku kožních znamének, měření krevního tlaku a hladiny cukru v krvi, diagnostiku plochých nohou a test na zjištění krevní skupiny.

Den zdraví se zaměřil především na prevenci a osvětu. Návštěvníci měli možnost konzultovat svůj zdravotní stav s lékaři, mohli se poradit s nutriční terapeutkou ohledně zdravého stravování a redukce hmotnosti, připravená byla také poradna zaměřené na prevenci rakoviny prsu.

Zhoubný nádor kůže byl odhalen u 10 % vyšetřených

Jednou z nejvyhledávanějších preventivních aktivit bylo vyšetření kožních znamének, které prováděla dermatoložka MUDr. Andrea Kodetová z Derma Care Kodet. Během odpoledne bylo vyšetřeno přibližně 120 zájemců a u 13 z nich byly odhaleny zhoubné kožní nádory.

„Byli jsme překvapeni tak vysokým počtem odhalených zhoubných nádorů, protože 10 % ze všech vyšetřených je významný podíl. Tento výsledek jasně ukazuje, jak zásadní je prevence a včasná diagnóza,“ uvedla Lucie Krausová, tisková mluvčí nemocnice. Všichni pacienti byli okamžitě informováni o nutnosti dalšího léčebného postupu.

Zábavný program a oslava 670 let

Den zdraví však nebyl jen o vyšetřeních. Tato akce byla nejen oslavou prevence a zdraví, ale také připomínkou dlouhé historie nemocnice, která byla založena v roce 1354.

Organizátoři připravili bohatý doprovodný program nejen pro dospělé, ale i děti. Nejmenší návštěvníci si užili malování na obličej, zatímco ženy mohly využít líčení od profesionální vizážistky. Atmosféru celého odpoledne oživily stánky s občerstvením a partneři akce, jako VZP ČR, Praha 1 či hlavní město Praha a neziskové organizace, které poskytovaly informace o svých službách a programech.

Přítomné oficiálně přivítali ředitel nemocnice David Erhart, starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská, radní Prahy 1 pro zdravotnictví a Nemocnici Na Františku Michal Müller a náměstkyně primátora hl. m. Prahy Alexandra Udženija.

Odpoledne vyvrcholilo koncertem Anny Julie Slováčkové, která svou energií a pozitivním přístupem nadchla všechny přítomné a roztančila publikum.

Tradice a moderní medicína ruku v ruce

Nemocnice Na Františku, která patří mezi nejstarší zdravotnické instituce v Evropě, i nadále prokazuje, že propojení tradice a moderního přístupu k medicíně je klíčem k úspěchu. Den zdraví byl jasným příkladem toho, jak důležitá je zdravotní prevence a že veřejnost má o tyto služby stále větší zájem.

Návštěvníci si pochvalovali nejen kvalitní zdravotní péči, ale i celkovou atmosféru akce. „Je skvělé vidět, že nemocnice nejen léčí, ale aktivně podporuje prevenci a nabízí veřejnosti možnost se dozvědět více o svém zdraví,“ uvedla jedna z návštěvnic.

Den zdraví v Nemocnici Na Františku byl pro mnohé návštěvníky příležitostí postarat se o své zdraví, ale také se neformálně setkat s odborníky a užít si příjemné odpoledne. Akce byla zcela zdarma a díky velkému zájmu lze očekávat, že se podobná akce bude opakovat i v příštím roce.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram