Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Web je v režimu údržby.

Omlouváme se Vám za komplikace, zkuste se prosím vrátit za hodinu.

Nemocnice Na Františku otevírá novou onkologickou ambulanci

14. 10. 2024 
 - NNF

Nemocnice Na Františku rozšiřuje své zdravotní služby o nově otevřenou onkologickou ambulanci, která poskytuje komplexní péči pacientkám a pacientům po chirurgické léčbě onkologického onemocnění. Pacienti tak získávají možnost absolvovat jak chirurgickou, tak i onkologickou péči pod jednou střechou. Ambulanci vede uznávaná specialistka v oboru klinické onkologie, doc. MUDr. Zuzana Bielčiková, Ph.D., která působí také ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a má bohaté zkušenosti s léčbou pacientek s rakovinou prsu.

„Otevření onkologické ambulance je dalším krokem v rozvoji péče o pacientky s karcinomem prsu, které podstupují operaci právě zde, Na Františku. Díky této ambulanci mají pacientky zajištěn přístup nejen k chirurgické léčbě, ale také k onkologické péči a následné dispenzarizaci,“ vysvětluje vedoucí lékařka doc. Bielčiková.

Nová onkologická ambulance vzniká díky spolupráci Nemocnice Na Františku a Všeobecné fakultní nemocnice a navazuje tak na založení společného multidisciplinárního týmu zaměřeného na komplexní péči o pacientky s karcinomem prsu. „Tento tým vznikl z iniciativy obou nemocnic před více než 12 lety a prostřednictvím pravidelných multidisciplinárních seminářů zajišťuje odborné zázemí pro stanovení nejvhodnějšího léčebného postupu pro každou pacientku,“ uvádí ředitel Nemocnice Na Františku David Erhart, který je zároveň jedním ze zakladatelů týmu.

V prvních týdnech provozu se ambulance zaměřuje především na konziliární poradenství pro pacientky, které již v nemocnici podstoupily chirurgický zákrok. V budoucnu se počítá s rozšířením služeb o podávání chemoterapie, což by mělo přispět k tomu, aby se Nemocnice Na Františku stala regionálním onkologickým centrem s nepřetržitým provozem, schopným poskytovat péči onkologickým pacientům v režimu 24/7.

„Našim pacientům chceme zajistit komplexní péči a maximální komfort. Otevření onkologické ambulance je dalším krokem k tomu, aby všechny potřebné služby mohly být poskytovány v rámci jednoho zdravotnického zařízení,“ dodává Erhart.

Nemocnice Na Františku se nadále zaměřuje na zlepšování kvality zdravotní péče pro své pacienty a na rozšiřování portfolia poskytovaných služeb. Díky nové onkologické ambulanci mohou pacienti a pacientky s onkologickým onemocněním absolvovat větší část své léčby přímo zde, čímž se výrazně sníží potřeba dojíždět na jiná specializovaná pracoviště.

Doc. MUDr. Zuzana Bielčiková, Ph.D. je lékařskou specialistkou v oboru klinické onkologie. Od roku 2008 působí ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, kde se věnuje zejména péči o pacientky s karcinomem prsu. V současnosti pracuje na částečný úvazek ve VFN a zároveň v Nemocnici Na Františku, kde se podílí na rozšiřování onkologické péče a vybudování nové onkologické ambulance.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram